Soda bikarbona
Zdravje

Soda bikarbona in njena praktična uporaba

Pred dnevi sem v knjižnici »naključno« našel knjigo avtorja dr. Marka Sirciusa z naslovom Soda bikarbona in s podnaslovom Liječenje raka za sve, bogate i siromašne. Odprl sem jo na naključni strani in jo začel navdušeno brati. Takoj mi je bilo jasno, da gre ta knjiga z menoj domov.

Sicer sem o sodi bikarboni že marsikaj slišal, tako mimogrede, ko je kdo na Facebooku delil kakšno objavo na to temo, vendar pa je nisem uporabljal. V omenjeni knjigi sem našel kup nasvetov kako uporabiti sodo bikarbono in kot prvo sem jo začel uporabljati pri čiščenju zob.

Učinek je zanimiv, predvsem s smislu kako dolgo časa se obdrži svežina v ustni votlini in da so zobje bolj beli. Soda bikarbona deluje kot mehanični čistilec zobne sklenine in dlesni, nevtralizira ustvarjanje kisline v ustih, koristi pa se tudi kot antiseptik za preprečevanje infekcij.

V knjigi sem zasledil tudi informacijo, da vojska priporoča sodo bikarbono (natrijev bikarbonat), kot način zaščite ledvic v primeru nuklearnega sevanja. V drugi svetovni vojni je bilo prisotno pomanjkanje zdravil, zato so si večkrat zelo uspešno pomagali s sodo bikarbono, še posebej pri celjenju ran.

Ko se še bolj poglobim v uporabo sode bikarbone v vsakdanjem življenju, sledi na to temo še kakšen daljši zapis na blogu. Za začetek si lahko pomagaš s temle člankom, kjer so opisane različne možnosti uporabe sode bikarbone.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Spremljaj me na omrežjih

862 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!