Telegonija
Medosebni odnosi

Telegonija – fenomen prvega partnerja

Kaj je to telegonija? Telegonijo je slučajno odkril Lord Morton pred več kot 150 leti, ko je poskušal križati rodovniško angleško kobilo z žrebcem zebre z namenom, da dobi rod najbolj zdržljivih konj. Poskus zaradi razlike med vrstama ni obrodil sadov, kar pomeni, da ni prišlo do oploditve. Kasneje je isto čistokrvno kobilo paril s čistokrvnim angleškim žrebcem in izlegel se je žrebiček z zebrinimi progami.

Kasneje so ta fenomen opazili tudi pri psih. Če se je čistokrvna psica prvič parila z mešancem, ne glede na to, kolikokrat so jo kasneje parili s čistokrvnimi psi, ni mogla roditi čistokrvnega psa. Enako so ugotovili tudi pri golobih – če golobico prvi pari mešanec, nikoli ne more roditi čistokrvnega goloba, ne glede na to, da se kasneje pari s čistokrvnimi golobjimi samci.

Pri telegoniji ne gre le za živali, gre tudi za ljudi. Če devico razdeviči črnec, kasneje, ko je noseča z belcem, lahko rodi temnopoltega otroka. A to je jasno vidno in izraženo dejstvo. Le koliko, je še takšnih, ki niso tako očitna in jasno izražena?

Eden najbolj obširnih in podrobnih zapisov o telegoniji v slovenskem jeziku si lahko prebereš v knjigi Vladimirja Megreja: Obredi ljubezni – Nova civilizacija 2. del. V tej knjigi s pomočjo puščavnice iz Sibirske Tajge Anastasije opisuje pomen poročnih ritualov pri prednikih, ki so se imenovali Vedrusi. Prav tako poudarja pomen resnične ljubezni med partnerjema in kako lahko »očistita« svoji energiji pred spočetjem potomca.

Ob tem se lahko vprašamo ali ima ženska nedolžnost, ne samo moralni, temveč tudi genski pomen? Ali so genski zapisi žensk, ki so imele veliko spolnih partnerjev nečisti? Ali imajo vpliv na genski zapis vpliv tudi predhodne spolne partnerice moških? Na koncu se porodi čisto logično vprašanje – čigavega otroka pravzaprav vzgajamo?

Po teoriji telegonije je tako, da čeprav je ženska prišla v zakon kot devica, a ljubi drugega, ne pa moža, rodi otroka, ki ima značilnosti osebe, ki jo ljubi, in ne moža. S fizikalnega stališča lahko razložimo, da spolni odnos ne predstavlja samo »mesene« združitve oz. izmenjavo genov, temveč gre za zelo močno koncentracijo energije. Menijo celo, da ima ta energija večji pomeni, kot sam genski zapis.

Telegonija je bila zelo dobro poznana do 19. stoletja, nato pa se je nanjo nenadoma pozabilo. S knjigami puščavnice Anastasije in starodavnim znanjem Vedrusov pa se je znova povečalo zanimanje zanjo. Vse je energija in vredno je razmisliti tudi o tem – kdaj, kje in komu dajemo svojo (spolno) energijo.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

1 komentar

Klikni tukaj in objavi komentar

  • Uh tok sem šokirana ob spoznanju prebranega, prosto nimam besed, ne čudi svet v katerem živimo, ko srečaš to bolečo resnico!
    Vseno hvala vam!

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika