Verjemi in videl boš
Osebna rast

Verjemi, in videl boš …

Wayne W. Dyer (1940 – 2015)

Tako je vedno govoril Wayne W. Dyer, avtor številnih knjižnih uspešnic in tudi odličnega filma Premik, ki je poznan tudi pod imenom Od ambicije do namena. Njegove knjige so mi že od leta 1995 veliko pomagale na poti osebnostne in duhovne rasti.

Zapis, ki ga tokrat pišem, je namenjen v spomin človeku, ki je s svojimi knjigami, posnetki in filmi vplival na življenja milijonov ljudi širom sveta. Včeraj sem izvedel za žalostno novico, da je 29. avgusta, pri 75-ih letih Wayne W. Dyer zapustil to dimenzijo bivanja.

Ob tem sem se spomnil, kako sem nadebudno prebiral njegove knjige, kako sem z njegovo pomočjo prišel do Nevilla Goddarda in kako sem vedno v življenju, tudi v najtežjih trenutkih, sledil njegovemu brezčasnemu načelu – Verjemi, in videl boš.

Njegove knjige, ki so me najbolj navdihnile so:

  • Verjemite, in videli boste
  • Resnično čarodejstvo
  • Dragulj je v tebi
  • Izpolnjene želje

Seveda pa ne morem mimo filma Premik. Slednjega si lahko tudi ogledaš na YouTube. Odtipkaj v YouTube iskalnik »od ambicije do svrhe« in dobil-a boš zadetke. Film ima srbske podnapise.

Čeprav se z Waynom Dyerjem nisem nikoli srečal v živo, sem mu globoko hvaležen za vse napotke, ideje in nasvete, ki sem jih dobil v njegovih knjigah. Za zaključek tega zapisa, navajam tri »naključne« misli iz njegovih zgoraj omenjenih knjig:

Verjemite, in videli boste

»Če nismo popolnoma živi in če ne delujemo v sozvočju s celim telesom, le-temu primanjkuje harmonije in ravnovesja. In če nas bo veliko manjkalo, bo telo umrlo. To je perspektiva, ki jo moramo upoštevati, če želimo razumeti in zaživeti načelo enosti.«

Resnično čarodejstvo

»Če zaprete oči in si za trenutek natančno predstavljate, kakšne vrste človek bi radi bili, kakšna podoba se vam pojavi? Poskusite si ustvariti natančno podobo, tudi če se vam zdi njena realizacija v stvarnem svetu nemogoča. Kaj je vaš čudež? Da bi zmanjšali skrbi? Imeli inteligenčni kvocient genija? Da bi premagali plahost? Se znebili strahov?«

Dragulj je v tebi

»Vse reči, ki vas užalijo, tako ali drugače igrajo na strune vaše samozaverovanosti. Kar vas užali, ne užali vašega pravega jaza – užali vašo predstavo o tem, kdo ste. V svetu neminljivega jaza ni nikoli nič narobe, zato tudi ni ničesar, kar bi vas užalilo.«

Izpolnjene želje

»Če povem najpreprosteje, kar znam: brez počutja, da je želja že izpolnjena, ni izpolnjene želje. Z drugimi besedami: absolutno nujno je, da se naučite, kako v domišljiji zapopasti občutek, da že imate ali ste, kar si želite. Da nekaj duhovno osvojite, morate to izkusiti, drugega načina ni. Morate jo izkusiti in edino sredstvo, da neposredno izkusite novo in višjo vizijo samega sebe, so vaši občutki. Kako čutite v svojem telesu?«

Wayne, iz srca hvala ti za vse in počivaj v miru.

P.S. Slika sončnega zahoda je z otoka Maui. To je bil otok, ki je Waynu nudil največ inspiracije za pisanje in večino svojih knjig je tam napisal.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika