Prijazno dejanje
Medosebni odnosi

Vsak dan stori kaj prijaznega

Vsak dan naredi kaj prijaznega, srčnega, iskrenega – tako sebi, kot tudi drugim ljudem.

Namreč, s tem ko drugim izboljšuješ življenje, posredno izboljšuješ tudi svoje. In ko sebi nakloniš prijaznost tudi drugi opazijo spremembo v tvoji energiji in se bolje počutijo.

Kot bralec/bralka bloga se boš zagotovo vprašal-a: »Kakšna so lahko ta dejanja prijaznosti? Kolikokrat na dan »moram biti« prijazen? Koliko me bo to finančno »stalo«, saj dandanes nič ni zastonj?«

Pravzaprav ni potrebno veliko, da si prijazen in tudi denarja ti ni potrebno potrošiti za prijaznost, če tega ne želiš. Majhna, preprosta in iskrena dejanja prijaznosti lahko ustvarjajo velike spremembe v življenju soljudi.

»Bodi prijazen, kajti vsak, ki ga srečaš, bojuje težjo bitko.« – Platon

»Vsi imamo sposobnost podeljevanja sreče … lahko prisluhnemo, nekaj opazimo, ponudimo roko.« – Pam Brown

Prijazen nasmeh mimoidočemu ali pa pozdrav z nasmehom poštarju, natakarici ali blagajničarki. Morda vidiš moškega ali žensko, ki je v trgovskem centru obložen z vrečkami in mu prijazno odpreš vrata. Prijaznost je tudi, ko zjutraj v prometni gneči spustiš nekoga naprej, se mu nasmehneš in mu pomahaš.

Skratka, seznam dejanj prijaznosti je neskončen, zato se prepusti svoji intuiciji, ki te bo vedno usmerila na poti tvojih vsakodnevnih dejanj prijaznosti.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

1 komentar

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika