Čas je relativen
Osebna rast

Vse je relativno

V času Božično – novoletnih praznikov zasledim kar precej nerganja in pritoževanja nad petardami in ostalimi pirotehničnimi sredstvi. Zavedam se, da to nepričakovano in precej glasno pokanje prestraši, ne samo ljudi, temveč tudi domače živali. Slednje še bolj zaznavajo moč »pokanja«, saj slišijo boljše kot ljudje in občutijo širši zvočni spekter.

Vrnimo se k ljudem … Dejansko je tole »nerganje« nad pokanjem relativno. Človek, ki ne sliši, bi bil najbolj srečen človek na svetu, če bi lahko slišal vso to glasno glasbo, pokanje petard in zvok ognjemeta.

Spet drugi se poleti pritožujejo nad močnim soncem in se trudijo s sončnimi očali »skriti« svoje oči pred svetlobo. Slepi pa bi bili najbolj radostni, če bi lahko videli to svetlobo in zagotovo ne bi niti za trenutek razmišljali o uporabi sončnih očal. In vsaka stvar, ki bi jo videli bi bila za njih čudež.

V sodobnem času ljudje vse manj hodijo in če je potrebno v trgovskem centru parkirati malo dlje kot običajno, je že cel »halo«, žalost in pritoževanje, ker morajo prehoditi tako »doolgo« pot do vhoda. Tisti, ki sedi na invalidskem vozičku pa bi zagotovo kar žarel o sreče in bi z največjim veseljem prehodil tudi en kilometer, če bi bilo potrebno.

To, kar je za nekoga izguba, je za drugega dobiček oz. priložnost za zaslužek. Tako npr. stare in obrabljene knjige v antikvariatu najdejo nove lastnike. Ko se nekomu pokvari avto na cesti je to za avto-vlečno službo »kruh«. Ko imamo zobobol in gremo k zobozdravniku je to zanj darilo – nova stranka je prišla.

In nauk za danes … Zapomni si, da naslednjič, ko se boš nad nečim pritoževal-a, da so zagotovo na tem planetu ljudje, ki bi bili najbolj srečni, da lahko storijo to, nad čemer se ti pritožuješ. Vse malo prej omenjene situacije so čudovite priložnosti za izražanje hvaležnosti, namesto za nerganje in pritoževanje.

Torej … Hvala, ker lahko _________________________. (sam-a izpolni)

S tem boš zagotovo dvignil-a svojo vibracijo in izboljšal-a razpoloženje. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika