Podeli ljubezen
Medosebni odnosi

Začuti in podeli ljubezen

Vsak dan si soočen s številnimi dogodki, srečanji in priložnostmi. Srečuješ nove in nove ljudi, ki vstopajo v tvoje življenje, spet drugi pa odhajajo iz njega.

Morda je v tvoje življenje prišla oseba, ob kateri čutiš še posebno naklonjenost, spoštovanje, mir, radost in ljubezen. Ne čakaj – povej svoje občutke, izrazi to, kar čutiš v srcu.

Podeli ljubezen naprej. Ne veš, kaj se bo zgodilo, ko boš svoje občutke podelil naprej. Morda bo druga oseba znala in zmogla sprejeti to, morda ne, a ni pomembno – pomembno je le to, da izraziš tisto, kar čutiš v svojem srcu.

Zavedaj se, da tudi ljubezen potrebuje nego in potrpežljivost. Ko na vrtu posadiš rože, jih zalivaš z vodo in jih neguješ, se veseliš vsakega njihovega napredka, rasti vsakega novega cveta. Podobno je tudi z ljubeznijo – za svojo rast in razvoj potrebuje nego, moraš biti potrpežljiv in zaupati. Tudi če se nekdo na tvoj izliv čustev ljubezni odzove s strahom, z molkom ali z zanikanjem, vedi, da je vse tako, kot mora biti, v tvoje najvišje dobro.

Če želiš več ljubezni v svojem življenju, jo podeli naprej, razdaj jo, naj energija ljubezni teče brezpogojno, srčno, ljubeče, iskreno in radoživo.

Za zaključek današnjega zapisa pa še čudovita misel o ljubezni, ki jo je nekoč povedal Kahlil Gibran:

»Kemik, ki bi znal iz svojega srca izločiti sočutje, spoštovanje, hrepenenje, potrpežljivost, obžalovanje, presenečenje in odpuščanje, ter jih združiti v eno, bi lahko ustvaril atom, ki se imenuje ljubezen.«

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika