Zakaj?
Osebna rast

Zakaj ali kdaj?

Danes je izšla junijska številka e-mesečnika Koraki do uspeha. V njem sem pisal o aformacijah in kako jih lahko uporabimo v vsakodnevnem življenju. Če nisi naročen-a na e-mesečnik in te zanima vsebina članka – izpolni obrazec na desni strani in dobil-a boš dostop do najnovejše številke e-mesečnika.

Zakaj sem napisal aformacija in ne afirmacija? Naj razjasnim, da to ni slovnična napaka, kot si najbrž sprva pomislil-a, res gre za aformacije in ne za afirmacije. Članek v e-mesečniku je prebrala tudi bralka Klavdija in mi postavila zanimivo vprašanje: »Kaj se zgodi s podzavestjo, če namesto z ZAKAJ (recimo Zakaj sem uspešen?) vprašamo z KDAJ (Kdaj bom uspešen)?«

Kot prvo – ne glede na to ali je afirmacija ali aformacija – vedno mora biti v sedanjem času. Namreč, če se sprašujemo kdaj se bo določena stvar zgodila je podzavest usmerjena v neko nedoločeno prihodnost. Vprašanje »Kdaj bom uspešen?« ima isti učinek na podzavest kot pa afirmacija »Jaz bom uspešen.« Poudarek je na »bom«. Ti pa želiš biti uspešen-a zdaj in ne čez deset ali dvajset let, kajne?

Meni osebno se zdijo vprašanja kot so npr. – Kdaj bom uspešen? – Kdaj bom srečen? – Kdaj bom ljubljen? – Kdaj bom bogat? – kot neke vrste jamranje in če jamramo dobimo še več jamranja nazaj. Včasih dodaš vprašanju »Kdaj bom uspešen?« še besedico končno in potem dobiš »Kdaj bom končno uspešen?« Pa smo spet tam, ko se zaradi napačnih vprašanj ne premaknemo naprej.

Odgovor na Klavdijino vprašanje je enostaven – Ne sprašuj se KDAJ, temveč si aformiraj ZAKAJZakaj sem tako uspešen-a? In dovoli si biti odprt-a za nove možnosti in priložnosti, ki bodo prišle v tvoje življenje. Podzavest te bo že usmerila v pravo smer, če boš seveda pravilno postavil-a vprašanje. Več o aformacijah pa kot rečeno piše v junijskem e-mesečniku Koraki do uspeha.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

4 komentarji

Klikni tukaj in objavi komentar

 • Pozdravljeni.

  Aformacie -afirmacije, že dosti let jih ponavljam v trdilni obliki, pa ne učinkujejo. Pa se sprašujem: zakaj aformacije učinkujejo sedaj? 😉

  Zanima me vaše mnenje, kdaj učinkujejo in kaj bi lahko bilo ne-prav? 😉

  Lep večer in vse dobro
  Dragica

  • Dragica, priporočam ti, da si prebereš članek v e-mesečniku Koraki do uspeha in po navodilih izvajaš AFORMACIJE 21 dni. Prepričan sem, da boš prej opazila razliko kot pa pri AFIRMACIJAH, katere si si do sedaj ponavljala toliko let.

   Problem, pri afirmacijah je, da si govoriš “laž” za katero želiš, da je resnica. Pri aformacijah pa nič ne “lažeš”, temveč se le sprašuješ npr. “Zakaj sem tako srečna?”, “Zakaj sem tako radostna?”, “Zakaj sem tako ljubljena?” ipd. Podzavest pa odgovarja na ta vprašanja. 🙂

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika