Moški, klic in telefon
Medosebni odnosi

Zakaj moški po zmenku ne pokličejo?

Po zmenkih veliko žensk muči predvsem eno vprašanje: »Zakaj moški po zmenku ne pokliče?« Čeprav so se ženske imele na zmenku super, so po njem velikokrat zelo žalostne in se sprašujejo, kaj so narobe storile, da jih moški ni poklical.

Veliko moškim se še sanje ne, kako zelo si ženska želi, da bi jo moški po zmenku poklical. Moški sicer na zmenku uživajo, toda če ženske ne pokličejo takoj naslednji dan, to še ne pomeni, da jim za žensko ni mar.

Ženska po zmenku instinktivno pričakuje klic, kajti prepričana je, da če imaš nekoga res rad, da mu to tudi pokažeš. Če jo moški po zmenku poklice in to še z glasom, ki izraža naklonjenost, je ženska pomirjena. Ohranjanje stikov je za ženske način, kako pokažejo, da jim je kdo pri srcu. Velikokrat moški po zmenku noče poklicati, saj je prepričan, da bi si škodoval, če bi pokazal, da je odvisen od ženske.

Moški instinktivno ve, da ne sme pokazati, da mu je neka oseba zelo pri srcu ali da jo potrebuje. Ko moški končno žensko le pokliče, pa je ona že pošteno jezna, saj se je načakala in se spraševala ali jo bo sploh še kdaj poklical. Številni moški ne vedo, da se bo ženska še bolj ogrela zanje, če jo bodo naslednji dan po zmenku poklicali in ji zaupali, da so se z njo imeli lepo.

Ko ženski da moški vedeti, da mu je zelo všeč, je to glasba za njena ušesa. Če je moški videti prepričan vase, ni le privlačnejši za žensko, ampak jo bodo njegove besede tudi pomirile. Zato je pametno, da moški po zmenku poklice iz treh dobrih razlogov:

  • Pokliče naj zato, da bi se ženska razgovorila o zmenku, tudi če moški nima kaj posebnega za povedati.
  • Pokliče naj zato, da preveri, ali se je privlačnost med njima povečala ali zmanjšala.
  • Pokliče naj jo že zaradi vljudnosti in olike.

Moški pa velikokrat dela še eno veliko napako. Misli, da s tem ko ne pokliče, zvezo končuje na prijateljski način. So primeri, ko so ženske bile celo več let jezne na moškega, ker je po nekaj zmenkih ni več poklical.

Zato se splača vedno poklicati, pa če mislimo nadaljevati zvezo ali pa ne. S tem storimo veliko uslugo tako ženski, kot tudi samemu sebi. Stavki kot npr. »Lepo sem se imel s tabo. Hvala in vso srečo ti želim v življenju.« gredo moškim zelo stežka z jezika, toda ženske si želijo slišati take stavke, da vedo pri čem so.

Če te še bolj zanimajo odnosi med moškim in žensko ti toplo priporočam, da si prebereš odlično knjigo avtorja Johna Graya z naslovom: Moški in ženske na zmenku. Po omenjeni knjigi je tudi povzet zgornji zapis.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika