Zaključi nedokončane aktivnosti

Zaključi nedokončane aktivnosti

Situacije, priložnosti in aktivnosti, ki ostajajo nedokončane, ti jemljejo energijo.

Vedno, ko pomisliš nanje, se tvoj nivo energije zmanjša, počutiš se razdražen-a, in veš, da bi bilo dobro nekaj ukreniti v zvezi s tem, a ne veš, kako.

Čez vikend si naredi seznam vseh življenjskih situacij za katere meniš, da jih nisi uspel-a dokončati. Ni važno ali so te situacije še čisto “sveže” ali pa že “stare” kar nekaj let. Zapiši vse situacije, ki ti pridejo na misel, četudi se ti bo katera od njih zdela “čudna, brezvezna ali nesmiselna”.

Na ta seznam napiši:

  • Stvari, ki si jih pustil-a nedokončane (npr. na fakulteti ti je ostalo še 5 izpitov, začel-a si pisati knjigo, a je nisi dokončal-a … itd.).
  • Stvari, ki jih odlašaš narediti (npr. pospravljanje avta, vrniti knjige v knjižnico, obisk zobozdravnika … itd.)
  • Stvari, ki jih nisi sposoben-a začeti (npr. začeti pisati svojo knjigo, pripraviti se za naslednji izpit, učenje tujega jezika … itd.)
  • Stvari, ki jih nisi v stanju nehati delati (npr. jesti sladkarije, kaditi, prenajedati se … itd.)

Ko boš imel-a seznam napisan do konca, izberi najlažjo stvar s seznama, ki jo lahko narediš ali dokončaš zdaj! Nato izberi drugo najlažjo stvar, tretjo, četrto … itd., dokler ne boš prišel-a do konca seznama.

Srečno in veliko uspeha pri dokončevanju nedokončanih aktivnosti. S tem ko boš naredil-a zgornjo vajo, se boš osvobodil-a energije, ki tiči v nedokončanih stvareh, in okusil-a boš svežino, radost in svobodo!

Deli naprej ...

Podobne objave