Zaključi nedokončane aktivnosti
Osebna rast

Zaključi nedokončane aktivnosti

Situacije, priložnosti in aktivnosti, ki ostajajo nedokončane, ti jemljejo energijo.

Vedno, ko pomisliš nanje, se tvoj nivo energije zmanjša, počutiš se razdražen-a, in veš, da bi bilo dobro nekaj ukreniti v zvezi s tem, a ne veš, kako.

Čez vikend si naredi seznam vseh življenjskih situacij za katere meniš, da jih nisi uspel-a dokončati. Ni važno ali so te situacije še čisto “sveže” ali pa že “stare” kar nekaj let. Zapiši vse situacije, ki ti pridejo na misel, četudi se ti bo katera od njih zdela “čudna, brezvezna ali nesmiselna”.

Na ta seznam napiši:

  • Stvari, ki si jih pustil-a nedokončane (npr. na fakulteti ti je ostalo še 5 izpitov, začel-a si pisati knjigo, a je nisi dokončal-a … itd.).
  • Stvari, ki jih odlašaš narediti (npr. pospravljanje avta, vrniti knjige v knjižnico, obisk zobozdravnika … itd.)
  • Stvari, ki jih nisi sposoben-a začeti (npr. začeti pisati svojo knjigo, pripraviti se za naslednji izpit, učenje tujega jezika … itd.)
  • Stvari, ki jih nisi v stanju nehati delati (npr. jesti sladkarije, kaditi, prenajedati se … itd.)

Ko boš imel-a seznam napisan do konca, izberi najlažjo stvar s seznama, ki jo lahko narediš ali dokončaš zdaj! Nato izberi drugo najlažjo stvar, tretjo, četrto … itd., dokler ne boš prišel-a do konca seznama.

Srečno in veliko uspeha pri dokončevanju nedokončanih aktivnosti. S tem ko boš naredil-a zgornjo vajo, se boš osvobodil-a energije, ki tiči v nedokončanih stvareh, in okusil-a boš svežino, radost in svobodo!

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika