Življenjsko poslanstvo
Osebna rast

Zakon o življenjskem poslanstvu

Vsak človek se rodi z natanko določenim življenjskim poslanstvom, ki naj bi ga opravil. Če svojemu življenjskemu poslanstvu ne sledimo, potem imamo »težave«, ki so takšne ali drugačne narave.

V kolikor se stvari in situacije na nekem področju v življenju ne odvijajo kot si želimo, potem ni razlog (in tudi rešitev) v okolici, temveč v nas samih. Naše srce vedno pozna pravi odgovor. Naslednja zgodba, ki je iz moje knjige Tam, kjer je volja, tam je pot govori ravno o tem.

Bogovi so se na Olimpu prepirali o tem, kam naj bi skrili skrivnost človekovega življenja. Eden je rekel: »Skrijmo jo na najvišjo goro. Tam je človek ne bo našel.« Drugi bog je odvrnil: »Človeka smo naredili nepotešljivo radovednega in ambicioznega in sčasoma bi splezal tudi na najvišjo goro.«

Potem je nekdo predlagal, da bi skrivnost življenja skrili na dno najglobljega oceana. Na to je nekdo odvrnil: »Človeka smo ustvarili z brezmejno domišljijo in žgočo željo po odkrivanju sveta. Prej ko slej bo človek raziskal tudi največje globine oceanov.«

Končno je eden izmed bogov našel rešitev. »Skrijmo jo na zadnji kraj, kamor bi človek kdajkoli pogledal, kraj, kamor bo pogledal šele, ko bo preiskal vse drugo in bo že zrel za skrivnost.« »In kje je to?« so ga vprašali ostali bogovi. Odvrnil jim je: »Skrili jo bomo v človeško srce.« Tako so tudi storili.

V knjigi Iz dnevnika novodobnega milijonarja ali bogastvo je v nas, avtorjev Borisa Veneta in Nikole Grubiše sem našel tale pomenljiv citat Thomasa Kellerja: »Lahko pokličete na pomoč vse angele, guruje, učitelje, lahko si pomagate s filozofijo, religijo ali čimer koli drugim; vendar vsi ti lahko dajo le določeno znanje in modrost, ne morejo pa namesto vas opraviti preizkušnje, ne morejo vas rešiti pred vami samimi!«

Skratka, »instant recept« za uspeh, srečo, ljubezen, zdravje, ki bi deloval kjerkoli, kadarkoli in za kogarkoli ne obstaja. Seveda nekateri »guruji« osebnostne rasti trdijo, da če boš za njimi »ponovil-a« vajo v smislu – 1. korak, 2. korak, 3. korak, da potem pa boš uspešen-a, zdrav-a, srečen-a in bogat-a. Morda da, morda ne.

Imejmo v mislih, da se vse vedno začne pri Zakonu o življenjskem poslanstvu in moramo »dati čez« svojo unikatno življenjsko izkušnjo na svoj edinstven način. Nasveti nam lahko pomagajo, da lažje ugledamo luč na koncu predora, bistveno pa je, da ne glede na nasvete drugih vedno sledimo svojemu srcu in življenjskemu poslanstvu.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika