Ples življenja
Življenjski slog

Zapleši svoj ples življenja

V glasbi, v ritmih se skriva skrivnost vesolja. Eden od 7 hermetičnih zakonov vesolja je tudi Zakon ritma. Le-ta pravi – Vse, kar obstaja v času, ima ritem in vzorec.

Od nas samih je odvisno, ali bomo prisluhnili ritmom, ki so v nas in si jih upali izraziti ter jih pokazati in razodeti okolici. Vsakdo lahko poje, pleše in igra na inštrument.

Prvo vprašanje, ki ga šaman postavi človeku, ki pride k njemu z določenim problemom, je: »Kdaj si nehal-a plesati in peti?« In res – kdaj si ti v svojem življenju prenehal-a plesati in peti? Ko se prenehaš radostiti, je tudi ritem v tvojem telesu porušen, slednji pa se razodeva skozi tvoje zdravstveno stanje.

Glasba in ritem, ki ju nosiš v duši, si želita svobode. Danes si vzemi čas za ples in si zavrti glasbo, ob kateri uživaš. Če imaš sramežljiv odnos do svojega telesa, to počni na samem. Skozi ples lažje vzpostaviš odnos in povezavo s svojim božanskim bistvom. In ne le to – preko plesa spoznaš tudi, da si gibčen-a, eleganten-a, privlačen-a … ter da imaš vse darove, s katerimi te je obdarilo Vesolje. Dovoli si občutiti radost svojega telesa skozi ples.

Življenje je ritem, igra in pesem. Nauči se zapeti svojo melodijo, zaplesati svoj ples ter prisluhniti klicu svojega srca in duše. Ko to storiš, se ti življenje povsem spremeni.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika