Dva volka
Osebna rast

Zaupaj, da si na pravi poti

Ne glede na to, v kakšni situaciji se v tem trenutku nahajaš, vedi da si na pravi poti. Zaupaj v izbrano pot, saj te Vesolje spremlja na vsakem koraku. Pred teboj se odpirajo nove in nove priložnosti – le dovoli si prisluhniti svojemu srcu, notranjim vzgibom in vodstvu Vesolja.

Morda boš dobil kakšne zamisli, ki se ti bodo porodile v glavi. Le-te zamisli so vodstvo Vesolja in so lahko v obliki občutkov, misli, videnj, besed, prebliskov … Odpri se zdaj za prejeto vodstvo in mu zaupaj.

Spomni se, da hvaležnost in zaupanje delata čudeže! V vesolju ti ne more biti ničesar odvzeto in če ti je bilo nekaj odvzeto na nek nepošten način, boš deležen-a blagoslovov iz nekega drugega vira. Tak je zakon akcije in reakcije, ki nikoli ne zataji.

Čudovita zgodba o zaupanju je zgodba ameriških Indijancev iz plemena Cherokee.

Nekega večera, je star Indijanec pripovedoval svojemu vnuku o borbi, ki se odvija znotraj vsakega človeka. »Vnuk, poglej. Opraviti imamo z dvema volkovoma. Eden je hudoben; ta se hrani z jezo, zavistjo, žalostjo, obžalovanjem, pohlepom, vzvišenostjo, samopomilovanjem, krivdo, maščevalnostjo, lažjo, lažnim ponosom, oblastništvom in egoizmom.

Drugi volk pa je dober; prinaša veselje, mir, ljubezen, upanje, zdravo pamet, ponižnost, prijaznost, radodarnost, zmožnost vživeti se v čustva drugega, plemenitost, resnicoljubnost, sočutje in zaupanje.«

Vnuk za kakšno minuto utihne in nato povpraša starega očeta: »Kateri volk zmaga?« Stari Cherokee mu preprosto odgovori: »Tisti, katerega hranim.«

Katerega volka hraniš ti?

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika