Nikola Tesla
Osebna rast

Življenjska modrost velikega uma

Prav gotovo si že slišal-a za Nikolo Teslo. Ne samo, da je bil Nikola Tesla izjemen izumitelj, tudi marsikatero modrost je podelil s svetom. Večkrat si preberi njegove spodaj navedene misli in si ji zapiši v srce in dušo:

“Življenje je ritem, ki se mora spoznati. Jaz občutim ta ritem in delujem po njem ter se mu prepuščam. On je zelo hvaležen in dal mi je znanje, ki ga imam. Vse, kar živi, je povezano z globokimi in čudovitimi povezavami: človek in zvezde, ameba in Sonce, naše srce in kroženje neskončno mnogo svetov. Te vezi so nezlomljive, vendar pa jih je mogoče udomačiti in ukrotiti tako da človek tudi sam začne ustvarjati nove in drugačne odnose v svetu, brez da poruši stare.

Znanje prihaja iz Vesolja: naš vid je njegov najpopolnejši prejemnik. Imamo dvoje oči: zemeljske in duhovne. Potrebno si je prizadevati, da obe očesi postaneta eno oko. Vesolje je živo v vseh svojih manifestacijah, podobno kot kakšna misleča žival. Kamen je miselno in čutno bitje, kot so to rastline, živali in človek. Zvezda, ki sije, želi da jo gledamo in, če ne bi bili tako obsedeni s seboj, bi razumeli njen jezik in sporočila. Svoje dihanje, oči in ušesa mora človek uskladiti s dihanjem, očmi in ušesi Vesolja.”

V nadaljevanju si lahko ogledaš kratek filmček o izumih Nikole Tesle in njegovemu sporočilu človeštvu.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika