Znanost o številkah
Osebna rast

Znanost o številkah

Zopet berem knjigo avtorice Florence Scovell Shin z naslovom Igra življenja in kako jo igrati. Ta mala knjiga mi je prvič prišla pod roke leta 2001. Škoda, ker nisem zanjo vedel že prej, saj bi se najbrž moje življenje drugače odvijalo in ne bi šel numerološko spreminjati ime in priimek v Roy Goreya, kar sem bil 12 let, od leta maja 1999 do oktobra 2011.

Ob branju te knjige sem se na strani 87 zelo nasmejal samemu sebi in vsemu, kar sem počel v preteklosti. Gre pa za naslednji primer (citiram iz knjige):

“K meni je prišel potrt in nesrečen moški. Njegova žena se je začela zanimati za “znanost o številkah” in ga je “prečitala”. Izgleda, da poročilo za njegovo kombinacijo ni bilo nič kaj obetavno, saj je rekel: “Žena pravi, da ne bom nikoli dosegel veliko, ker sem samo dvojka. Odgovorila sem mu: “Ni mi mar, kakšna je vaša številka, vi ste popolna ideja v božanskem duhu, zato bova prosila za uspeh in bogastvo, ki vam ga je namenila brezmejna inteligenca.” V nekaj tednih se je stvar izboljšala in čez leto ali dve je uspel kot pisatelj. “

Se popolnoma strinjam z avtorico in res je: Vsak od nas je popolna ideja v božanskem duhu in brezmejna inteligenca nam je namenila uspeh in bogastvo.

Svoje ime nihče od nas ne dobi kar tako “po naključju”, zato se sprejmimo, vzljubimo in si vtisnimo v svojo podzavest, da smo popolna ideja v božanskem duhu in da smo čudoviti že takšni, kot smo, z vsemi dodatki.

P.S. Morda bi bilo ob tej priložnosti dobro, da si spet prebereš moj zapis Vrnitev h koreninam.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

1 komentar

Klikni tukaj in objavi komentar

  • Zelo zanimivo. Kako naj se orientiramo, če je toliko različnih mnenj. Kdo od vas, ki se ukvarjate z “močjo misli” ima prav? LP, A

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika