Politika zasebnosti in varstvo podatkov

Spletna stran www.osebna-rast.com je v lasti podjetja OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. Lastnik spletne strani se zavezuje k spoštovanju vaše pravice do zasebnosti in spoštovanju veljavne zakonodaje, ki ureja področje zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Politika zasebnosti velja za obiskovalca spletne strani, ko prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani obiskovalec potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost obiskovalcev oz. uporabnikov spletne strani ter storilo vse potrebno, da jih zašiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika, na podlagi sklenjene pogodbe ali na podlagi zakona.

Vsak obiskovalec spletne strani www.osebna-rast.com, ki na naši spletni strani opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi aktivno osebno privolitev za obdelavo osebnih podatkov na podlagi posebnega obrazca, ki ga odda ob prijavi na e-novice, ob naročilu izdelkov ali ob prijavi na naša izobraževanja.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. o uporabnikih zbira preko spletne strani www.osebna-rast.com naslednje podatke:

  • Prijava na e-novice: Ime in e-poštni naslov.
  • Prijava na izobraževanja: Ime in priimek, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov in naziv podjetja (v kolikor se prijavite kot podjetje).
  • Naročilo izdelkov (knjige, e-knjige): Ime in priimek, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov in naziv podjetja (v kolikor se prijavite kot podjetje).
  • Kontaktni obrazec: Ime in priimek, telefon, e-poštni naslov.
  • Morebitne druge podatke, ki jih uporabnik sam prostovoljno posreduje podjetju.

Obiskovalec spletne strani oz. stranka s klikom na »Strinjam se s pogoji poslovanja« ali s klikom na »Strinjam se s politiko zasebnosti« potrjuje, da je bil pred oddajo spletnega obrazca ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov (glej prejšnji odstavek).

Lastnik spletne strani obdeluje IP naslove naprav, preko katerih uporabniki dostopajo do spletne strani saj tako lahko prepreči bodočo zlorabo preko kontaktih obrazcev (neželena e-pošta).

Na spletni strani se uporabljajo »piškotki« (več o tem tukaj), vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija obiskovalcev spletne strani, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. zbrane podatke uporablja izključno za opravljanje storitev in prodajo izdelkov, ki jih ponuja v takšnem namenu in obsegu s katerim je obiskovalec oz. uporabnik predhodno seznanjen in poučen.

Obenem se podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. tudi zavezuje, da ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja posredovalo osebnih oz. drugih podatkov tretji osebi oz. ne bo omogočilo tretji osebi, da vpogleda v osebne podatke obiskovalca spletne strani oz. uporabnika razen v primeru, če bi od podjetja to zahtevala državna oblast, zakon, sodišče ali drugi državni organi.

NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

  • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
  • Za vodenje evidenc o strankah.
  • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
  • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p.
  • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic)
  • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani.

PRIJAVA NA BREZPLAČNE E-NOVICE

Za prijavo na naše e-novice (Brezplačne e-novice OSEBNA RAST) uporabljamo postopek dvojne privolitve oz. po angleško double opt-in. To pomeni, da vam po vaši prijavi pošljemo elektronsko pošto na naveden naslov elektronske pošte, v kateri vas prosimo za potrditev, da želite prejemati e-novice. Če vaše prijave ne potrdite v 14 dneh, bodo vaše informacije blokirane, nato pa samodejno izbrisane. Poleg tega shranimo čas prijave in čas potrditve. Namen postopka je, da lahko vašo prijavo dokažemo in po potrebi odkrijemo morebitno zlorabo vaših osebnih podatkov.

Z vašo potrditvijo privolite, da boste redno prejemali novice z informacijami o naših novih izdelkih in storitvah, obvestila o oglaševalskih akcijah, zanimive novice o naših dejavnostih in obvestila o novih objavah na spletni strani in blogu.

S prijavo na e-novice privolite, da analiziramo vaše podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju (na primer unovčenje kuponov, izvedeni nakupi, branje člankov). Pri tem evidentiramo, kdaj naše novice berete in na katere povezave v njih kliknete ter na podlagi tega sklepamo, kakšni so vaši osebni interesi.

Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP.

Vaši podatki se shranijo za dobo odnosa z vami kot stranko. Vašo privolitev za pošiljanje novic lahko kadarkoli prekličete in se od e-novic odjavite. Preklic lahko uveljavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsakem elektronskem sporočilu z novicami, ali tako, da pošljete sporočilo na kontaktne podatke, navedene v tej izjavi o varstvu podatkov.

KONTAKTNI OBRAZEC, NAROČILA IZDELKOV IN PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJA

Ko vzpostavite stik z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega obrazca oz. prijavnega obrazca, podatke, ki nam jih sporočite (vaš naslov e-pošte, vaše ime in priimek, vaš naslov, vašo telefonsko številko in razlog oz. komentar k vzpostavitvi stika), shranimo, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje, izvedemo naročilo izdelkov ter evidentiramo prijavo na izobraževanja. Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve.

SPLETNA ANALIZA IN STATISTIKA

Za analizo uporabe naše spletne strani in njeno optimizacijo uporabljamo različne storitve, ki delno uporabljajo piškotke in druge tehnologije. Če se ne strinjate z uporabo teh storitev, lahko tej obdelavi podatkov ugovarjate oz. v vašem brskalniku nastavite preprečitev shranjevanja piškotkov. Pri posameznih storitvah je navedeno, kako lahko podate ugovor. Z izvajanjem ugovora posamezni ponudniki ne obdelujejo več vaših podatkov za namene spletne analize.

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotki ustvarijo o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo.

Če pa vklopite anonimizacijo naslova IP na tej spletni strani, Google vaš naslov IP v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Le v izjemnih primerih se na strežnik podjetja Google v ZDA prenese celoten naslov IP in se tam skrajša. Po pooblastilu upravljavca te spletne strani bo Google te informacije uporabljal za analizo vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o aktivnostih na spletni strani in za izvajanje drugih storitev za upravljavca spletne strani, povezanih z uporabo interneta.

Naslov IP, ki ga vaš strežnik posreduje v sklopu Google Analytics, se ne združi z drugimi podatki podjetja Google.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme strežnika; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko preprečite, da Google evidentira in obdeluje podatke, ki jih je ustvaril piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), tako da naložite in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=sl.

Ta spletna stran uporablja Google Analytics z razširitvijo »_anonymizeIp()«. Tako se v nadaljevanju obdelujejo skrajšani naslovi IP, s čimer je izključena določljivost posameznika. Če bi bila na podlagi podatkov, ki so bili pridobljeni o vas, možna povezava s posameznikom, je ta torej takoj izključena, osebni podatki pa so s tem nemudoma izbrisani.

Google Analytics uporabljamo, da lahko analiziramo uporabo naše spletne strani in jo redno izboljšujemo. S pomočjo pridobljenih statistik lahko izboljšujemo našo ponudbo in jo oblikujemo, da je zanimiva za vas kot uporabnika. V izjemnih primerih, v katerih se osebni podatki posredujejo v ZDA, je Google podvržen zasebnostnemu ščitu EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Pravna podlaga za uporabo Google Analytics je črka f prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP.

Informacije tretjega ponudnika: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, telefaks: +353 (1) 436 1001. Pogoji za uporabnike: https://policies.google.com/terms?hl=sl&gl=sl pregled varstva podatkov: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html in izjava o varstvu podatkov: https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl.

POSREDOVANJE PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. ne bo zbranih podatkov posredovalo tretjim osebam razen v primeru naročila izdelkov, ki jih tržimo na spletni strani in jih je potrebno poslati po pošti. V tem primeru bodo podatki zajemali le tiste, kateri so nujni za dostavo blaga (številka naročila, ime in priimek, kontaktna številka in naslov za dostavo).

VARSTVO PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. uporablja ustrezna informacijska in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter zagotavlja varovanje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Obiskovalec spletne strani oz. uporabnik je seznanjen in soglaša, da podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. hrani njegove podatke, ki jih je posredoval ob registraciji, naročilu ali prijavi na e-novice ves čas dokler je aktivni uporabnik in še eno leto po prenehanju tega statusa oz. ob preklicu prijave na e-novice.

Ostale podatke podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

Osebne podatke, ki jih podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. zbira na podlagi izrecne privolitve posameznika, obdeluje le za namene, opredeljene s privolitvijo in se hranijo do preklica privolitve.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za posodobitev operacijskega sistema in antivirusnih programov na svojem računalniku.

PRAVICE UPORABNIKOV oz. STRANK PO SPLOŠNI UREDBI GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

  • Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

  • Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

  • Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

  • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave;
  • ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;
  • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • če je bila obdelava nezakonita;
  • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice);
  • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.
  • Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

  • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;
  • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
  • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

  • Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

  • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p., kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko info@osebna-rast.com.

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Spletna stran www.osebna-rast.com vsebuje tudi povezave do spletnih strani, s katerimi ne upravlja podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. Te povezave so nameščene kot dodatna storitev na spletni strani www.osebna-rast.com in podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. ni odgovorno z njihovo vsebino, varnost ali njihov način zaščite zasebnosti. Priporočamo, da v tem primeru obiskovalec pregleda način varovanja zasebnosti, ki je objavljen na straneh, ki jih obišče.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je slednji ponudniku pri prijavi na e-novice, pri povpraševanju ali pri nakupu izdelkov oz. storitev posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Stanje izjave o varstvu podatkov je označeno z navedbo datuma (spodaj). Pridržujemo si pravico, da to izjavo o varstvu podatkov kadarkoli spremenimo z učinkom za naprej. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na naši spletni strani. Prosimo, da našo spletno stran redno obiskujete in se pozanimate o veljavni izjavi o varstvu podatkov.

Stanje te izjave o varstvu podatkov: 22. 5. 2018

DODATNA POJASNILA

Vsa vprašanja, dileme ali pripombe glede naše politike zasebnosti nam lahko sporočite tudi preko kontaktnega obrazca.