robert-izola-2020-1

Avtor spletne strani www.osebna-rast.com je Robert Goreta, ki že od leta 2002 aktivno širi duhovne in življenjske resnice med ljudmi.

Robert Goreta je po uradni izobrazbi sicer univ. dipl. ekon., toda pota življenja so ga ponesla v popolnoma druge sfere – na področje motivacije, komunikacije, javnih nastopov in osebnostne ter duhovne rasti.

Njegovo življenjsko poslanstvo je širiti veselje, ljubezen, radost in navdušenje med ljudmi. S svojim delom prinaša svetlobo med ljudi, da ugledajo najboljše, tako v sebi, kot tudi v drugih in da prepoznajo svoje čudovite darove.

Dolgo časa se je predstavljal kot motivacijski trener, a sčasoma je spoznal, da to ni čisto pravi opis njegovega dela, saj je motivacija le eno izmed področij na katerih deluje. Še najboljše bi Robertovo delovanje opredelil pojem »iskalec duhovnih in življenjskih resnic«. Doslej je napisal štiri odlične knjige, ki so med bralci zelo lepo sprejete.

Njegova najnovejša knjiga ima naslov Srčne zgodbe in v njej je zbranih 20 resničnih navdihujočih življenjskih zgodb iz Slovenije. Napisal je tudi knjigo Več daš, več imaš!, ki je že prevedena v angleški jezik. Prva knjiga Tam, kjer je volja, tam je pot je že razprodana in na voljo je le še v obliki e-knjige. Za vse, ki iščete svoj smisel življenja in ljubezen, priporočamo njegovo drugo knjigo Življenjski diamant.

Robert Goreta pravi o svojem poslanstvu oz. namenu svojega življenja na našem planetu Zemlja:

“Namen mojega življenja je, da izražam svojo ustvarjalnost, da prisluhnem svojemu srcu, intuiciji in notranji modrosti ter da sem srečen.”

KRATEK OPIS ŽIVLJENJSKE POTI

V življenju se tako, kot vsakdo od nas, srečujem z izzivi. Ob tem sem spoznal, da je vsak tak izziv priložnost za osebnostno in duhovno rast in da se v njem skriva rešitev oz. prikriti blagoslov.

V času šolanja sem si kot naglušna oseba prizadeval uspešno »asimilirati« v svet slišečih. Ko sem bil star 7 let in v prvem razredu so me hoteli poslati v posebno šolo za gluhe in naglušne. Namreč, »strokovnjaki« so menili, da mi ne bo uspelo slediti učnemu programu v običajni osnovni šoli. Imel sem srečo, da so starši in dve zdravnici verjeli vame. Na ta način mi je bila dana možnost obiskovanje običajne šole, ki sem jo kasneje tudi uspešno zaključil.

Po osnovni šoli sem se odločil za Srednjo ekonomsko šolo, ki so mi jo »psihologi« zopet odsvetovali, kasneje pa se je zgodba ponovila tudi pri izbiri Ekonomske fakultete. Ne glede na to, kaj so drugi govorili in si mislili o mojih učnih sposobnostih – fakulteto sem uspešno zaključil in se nato po nekaj preizkušnjah pri iskanju zaposlitve, odločil za samostojno podjetniško pot.

Vesolje je očitno imelo z mano drugačne načrte in leta 2001 sem napisal svojo prvo knjigo z naslovom Tam, kjer je volja, tam je pot, ki je združevala psihologijo uspeha in nasvete za iskalce zaposlitve. Čez 2 leti je izšla že moja druga knjiga Življenjski diamant, ki je pravzaprav učbenik življenja saj vključuje nasvete za 8 ključnih življenjskih področjih. Obe knjigi sta dandanes že razprodani.

Leta 2005 sem napisal knjigo Več daš, več imaš!, ki je prevedena tudi v angleški jezik in na voljo kot e-knjiga preko moje mednarodne spletne strani. V knjigi Srčne zgodbe, ki je izšla leta 2007 pa sem zbral 20 navdihujočih zgodb o volji, pogumu, vztrajnosti, ozdravitvah in uspehih. Vse zgodbe v knjigi so iz Slovenije, tako da – tudi pri nas imamo svoje »junake«, le ne tam »čez lužo«.

Poleg seminarjev s področja komunikacija, retorike in govorništva vodim še izobraževanja s področja medosebnih odnosov, osebnostne in duhovne rasti, zdravljenja s pomočjo misli in glasbe, imam pa tudi individualna svetovanja.

Vesel bom, če vas bo kdaj zanesla pot na katero izmed mojih izobraževanj ali pa si boste vzeli čas in prebrali moje knjige. Seveda se lahko preko moje spletne strani www.robertgoreta.si naročite tudi na Brezplačne e-novice NOV ZAČETEK.

Tu smo, da (so)ustvarjamo boljši svet in verjamem, da na tem področju lahko skupaj še veliko naredimo. Naj bodo izobraževanja, knjige in informacije, ki jih delim z vami kamenček v mozaiku na vaši poti osebnostne, komunikacijske, čustvene in duhovne preobrazbe.

Z ljubeznijo,

Robert Goreta

P.S. Vabim vas tudi, da si preberete zapis VRNITEV H KORENINAM.