Srčne zgodbe

12.90 

Knjiga SRČNE ZGODBE je že četrta knjiga slovenskega motivacijskega trenerja, predavatelja in pisatelja Roberta Gorete. V njej je zbranih dvajset resničnih zgodb slovenskih avtorjev o volji, pogumu in vztrajnosti. Ko jih boste prebrali, preprosto ne boste mogli dojeti, da tudi na sončni strani Alp premoremo toliko čudovitih in srčnih ljudi, ki so zmogli iti preko za marsikoga »nepremagljivo« težavo, oviro ali izziv.

Robert Goreta: SRČNE ZGODBE

Število strani: 183 – Format: 21 x 30 cm
Vezava: je ni – e-knjiga – E-knjigo vam pošljemo po e-pošti (ni poštnine).

Ob nakupu dobite tudi DARILO – E-tečaj 7 korakov do bogastva.

Pomembno! E-knjiga SRČNE ZGODBE ni v fizični obliki, temveč v elektronski obliki v .pdf formatu, berete jo s pomočjo Adobe Readerja in po želji natisnete na tiskalniku.

Kategorija:
Deli naprej ...

Knjiga SRČNE ZGODBE je v fizični obliki praktično razprodana. Nekaj izvodov je mogoče še najti v kakšni knjigarni. Odločili smo se, da jo izdamo še kot elektronsko knjigo (e-knjigo) v .pdf formatu.

E-knjigo SRČNE ZGODBE lahko berete na računalniku (potrebujete Adobe Reader), lahko si jo tudi natisnete preko tiskalnika. Prednost e-knjige pred običajno knjigo je v tem, da preko iskalnika v trenutku najdete želeni pojem (besedo, misel), je bolj ekološka (ni porabe papirja).

KO VERJAMEMO VASE JE VSE MOGOČE!

Vsakdo od nas ima svojo srčno zgodbo, le da se včasih tega sploh ne zavedamo, saj menimo, da je naša življenjska zgodba nepomembna, in da smo tudi mi sami preveč nepomembni, da bi bili vredni srčne zgodbe in izpolnjujočega življenja. Ni ga človeka, ki se ne bi občasno spopadel z vzponi in s padci, z dobrimi in s slabimi časi, z zdravjem in z boleznijo, z dobičkom in z izgubo, s srečo in z nesrečo, z ljubeznijo in s strahom …

To ni knjiga, ki govori zgolj o težavah, ovirah in izzivih, pač pa knjiga, ki nas usmerja k rešitvam, k novim priložnostim in k ljubezni. Preko resničnih življenjskih zgodb lahko prepoznamo in ponotranjimo marsikateri življenjski nauk, in tako naredimo korak naprej na svoji poti.

Kako bi se vi odzvali, če bi vam zdravniki dejali, da ne boste mogli več normalno hoditi, da je vaša bolezen (rak) neozdravljiva, ali pa da je vprašanje, če boste sploh še kdaj slišali? Kakšni bi bili vaši odzivi, misli, čustva? Bi obupali in se vdali v usodo ali vztrajali?

Ali pa ko se spopadate s težavami s težo, z zdravjem in s sprejemanjem samih sebe? Ali pa ko nekje na pol poti, ko se na primer odpravljate na pot okoli sveta, nepričakovano doživite prometno nesrečo in je avto praktično »totalka«?

Spet druga srčna zgodba govori o tem, kako je mlado dekle šlo na obisk k svojemu dragemu, ki je bil v vojski na čisto drugem koncu države. Časovna stiska, nepričakovane težave s prevozom … in še kup drugih nevšečnosti. Bi se vi vdali in obupali, ali pa bi raje pogumno vztrajali dalje?

Ko boste prebrali vse te SRČNE ZGODBE, boste postali drugačen človek, bolj se boste naučili ceniti sebe, svoje sposobnosti, sluh, zdravje, noge, ljubljeno osebo … To je knjiga, ki prinaša upanje in med ljudmi širi radost, srečo in ljubezen.

Naj vas SRČNE ZGODBE navdihnejo in usmerijo na pot ljubezni, radosti in sreče. Resnično si zaslužite imeti to knjigo na svoji knjižni polici. Vedno ko jo boste pogledali, se boste spomnili, da vse le ni tako črno kot se zdi, in da upanje vedno ostaja. Le zaupati morate, SRČNE ZGODBE pa so vam pri tem lahko v veliko oporo, navdih in spodbudo.

Kako je knjiga SRČNE ZGODBE vplivala na življenja nekaterih bralcev?

Neka gospa je svoji najboljši prijateljici za rojstni dan podarila knjigo SRČNE ZGODBE. Prijateljici so se ob tem darilu kar orosile oči, kasneje pa je s ponosom kazala SRČNE ZGODBE zakasnelim, ki so ji prišli čestitati.

Druga gospa je knjigo takoj, ko jo je vzela iz ovojnice, odprla na »naključni strani«. Ko jo je začela brati, je presenečeno ugotovila, da življenjsko zgodbo mlade gospodične pozna, saj jo je pred leti spoznala, ko je delala v ordinaciji v Ljubljani in je le-ta prišla tja na pregled.

Spet drugi bralec se je ob branju iskreno zjokal, kot majhen otrok. Tako zelo so ga SRČNE ZGODBE prevzele in navdušile ter mu dale moč in pozitivno energijo.

Mama je svoji hčerki podarila izvod knjige SRČNE ZGODBE. Ko je hčerka (je v zgodnjih dvajsetih letih) knjigo prebrala, je dejala, da je knjiga »full« dobra.

Če mladina nekaj reče, da je »full« dobro, potem že mora biti »full« dobro, kajne?

A tu se zanimive zgodbe o knjigi SRČNE ZGODBE ne končajo – v mali knjigarni na Dolenjskem so zalogo knjig že razgrabili, vsi zaposleni v tej knjigarni pa so knjigo naročili tudi zase.

Nekateri prednaročniki so potem, ko so knjigo dobili, naročili še nove in nove izvode za svoje najbližje. Priznali so, da jim je kar malo žal, da niso kupili še kakšnega izvoda več v prednaročilu.

Skratka, knjiga SRČNE ZGODBE je knjiga, ki vam bo segla do srca, v vas prebudila najgloblja čustva in vam pokazala, da je vse mogoče – če le verjamete vase.

VSEBINA KNJIGE

KAZALO
ZAHVALA
UVOD … ALI KAKO SE JE VSE ZAČELO
1. poglavje – ČUSTVA
KAKO SI JE MLADO DEKLE POZDRAVILO RAKA (srčna zgodba) – Klavdija
2. poglavje – DELO
VOLJA IN JASNA VIZIJA PRI ISKANJU ZAPOSLITVE (srčna zgodba) – Petrca
3. poglavje – DUŠA
KO SI NA ROBU … IN SE PONOVNO RODIŠ (srčna zgodba) – Irena Sergeja Mulej
4. poglavje – HVALEŽNOST
HVALEŽNA SEM (srčna zgodba) – Nadina
5. poglavje – LJUBEZEN
ZA PRAVO LJUBEZEN NI OVIR (srčna zgodba) – Smiljana Ivanc
6. poglavje – MISLI
MOČ POZITIVNEGA RAZMIŠLJANJA (srčna zgodba) – Simona Šket
7. poglavje – NARAVA
SPOROČILO MACESNA VIHARNIKA (srčna zgodba) – Jan Kozamernik
8. poglavje – NAVDUŠENJE
NAJNAJ SPLETNA STRAN, KI JE NASTALA IZ NAVDUŠENJA (srčna zgodba) – Žan Nekrep
9. poglavje – ODLOČITEV
KROŽNIK JUHE IZ LONCA SARINEGA ŽIVLJENJA (srčna zgodba) – Sara
10. poglavje – POGUM
POGUMNE SPREMLJA SREČA (srčna zgodba) – Špela Tratnik
11. poglavje – POSLANSTVO
ZGODBA O FANTU (srčna zgodba) – Boris Vene
12. poglavje – POT
VČASIH JE POT DO USPEHA DALJŠA (srčna zgodba) – Mateja Gavez
13. poglavje – SANJE
Z AVTOM OKOLI SVETA (srčna zgodba) – Uroš Ravbar
14. poglavje – SPODBUDA
SPODBUDA IN POHVALA DELATA ČUDEŽE (srčna zgodba) – Nina Kolar
15. poglavje – SRCE
VSE IMA SRCE (srčna zgodba) – Anton Korelec
16. poglavje – UČENJE
OSEBNI RAZVOJ S PROSTOVOLJNIM DELOM, MODELIRANJEM TER BRANJEM (srčna zgodba) – Marjan Račnik
17. poglavje – VOLJA
ŽIVLJENJE SKOZI MOČ, POTRPEŽLJIVOST IN RADOST (srčna zgodba) – Aida Demiri
18. poglavje – VZTRAJNOST
OD POSMEHA DO USPEHA (srčna zgodba) – Robert Goreta
19. poglavje – ŽELJA
AVTOŠTOPAR MIRU (srčna zgodba) – Matej Sedmak
20. poglavje – ŽIVLJENJE
DVAKRAT SEM SE RODILA IN SHODILA (srčna zgodba) – Maša Daneu
EPILOG – KO SLEDIMO SVOJEMU SRCU

UVOD … ALI KAKO SE JE VSE ZAČELO

Sredi julija 2006 se mi je porodila čudovita ideja, da bi v okviru spletne strani www.osebna-rast.com organiziral teden volje in vztrajnosti, v okviru katerega bi, seveda kdor bi želel, lahko preko e-pošte poslal svojo zgodbo o volji, pogumu in vztrajnosti. Vse prispele zgodbe sem želel zbrati v kratki e-knjigi, ki bi bila neke vrste Slovenska kurja juhica za dušo, po vzoru Kurjih juhic za dušo Marka Victorja Hansena in Jacka Canfielda.

Odziv obiskovalcev spletne strani www.osebna-rast.com, ki se je zgodil v tem tednu dni, me je pozitivno presenetil, zato sem se odločil, da teden volje in vztrajnosti podaljšam v mesec volje in vztrajnosti, ki je potekal od 1. 8. 2006 do 31. 8. 2006. V tem času so prihajale nove in nove zgodbe, vsaka, ki je prispela, je bila poglavje in navdih zase.

Čeprav se je mesec volje in vztrajnosti končal s 1. septembrom 2006, pa so v moje življenje »po naključju« (bodite pozorni na besedno igro na-ključ-je) in na najbolj nenavadne načine prihajali novi ljudje, ki so mi zaupali svojo življenjsko zgodbo. Zgodb se je tako zbralo že več kot 10, in, kot sem že prej omenil, sem sprva želel vse te zgodbe izdati v obliki e-knjige.

Ko sem začel podrobno prebirati in urednikovati vse te zgodbe, sem ugotovil, da so le-te tako zelo navdihujoče, mogočne in do srca segajoče, da bi bilo škoda, če bi izšle le v obliki e-knjige preko moje spletne strani, saj bi bil marsikateri Slovenec prikrajšan za njihovo navdihujoče sporočilo. Tako sem prišel do pomembne odločitve – zgodbe bodo izšle v obliki prave, tiskane knjige.

V začetku leta 2007 sem imel v izvajanju izjemno veliko različnih projektov, ki so mi vzeli precej časa, tako da mi je primanjkovalo časa in tudi volje za pisanje, saj ko pišem, rabim svoj ustvarjalni mir in navdih. Nekateri, ki so mi poslali svojo zgodbo, so bili že kar nestrpni, češ kdaj bo že izšla »naša« knjiga.

Življenje me je preko številnih izkušenj in preizkušenj naučilo, da na silo ne gre nič, in da vse pride ob pravem času, kar velja tudi za pisanje knjige. Šele sredi poletja 2007 sem imel toliko časa, da se sem se lahko bolj intenzivno posvetil pisanju, in ideje ter ustvarjalni prebliski, ki sem jih dobival med pisanjem in urejanjem vseh teh zgodb, so kar vreli iz mene.

Bolj ko sem se posvečal projektu izdaje Slovenske kurje juhice, bolj je postajalo jasno, da to ni tako preprost in majhen projekt, saj sem imel opravka z okoli dvajsetimi različnimi avtorji, kar ni majhen zalogaj. Z vsemi izzivi, ki jih je ponujal ta projekt, sem se uspešno spopadel, in ob pravem času dobil vse – navdih, zgodbe in motivacijo za pisanje in urejanje.

Med samim ustvarjanjem SRČNIH ZGODB sem se počutil kot neke vrste povezovalec energij, naukov in življenjskih spoznanj. Občutkov, ko ustvarjaš tako čudovito knjigo, kot so SRČNE ZGODBE, se ne da opisati z besedami, temveč je to preprosto potrebno doživeti. Vsak avtor je v svojo SRČNO ZGODBO vložil del svoje ustvarjalne energije, del svojih življenjskih spoznanj, del svojega srca, in verjamem, da boste to začutili tudi med branjem zgodb.

Od začetka projekta se je naslov knjige, ki jo sedaj berete, kar nekajkrat spremenil. Intuitivno sem vedel, da bo pravi naslov prišel ob pravem času, in tako se je tudi zgodilo. Nekega spomladanskega dne, ko sva bila z dekletom na prijetnem sprehodu v naravi in sva se pogovarjala o naslovu pričujoče knjige, se nama je spontano porodil naslov SRČNE ZGODBE.

Če se malo poigram z naslovom – SRČNE ZGODBE so pravzaprav tudi SR(E)ČNE ZGODBE, kajti vsaka zgodba, ki jo boste prebrali, ima pomemben življenjski nauk, in v njej se skriva skrivnost, kako priti do srečnega, izpopolnjujočega in uspešnega življenja. Čutim globoko hvaležnost, da lahko vse prispele zgodbe delim z vami, drage bralke in dragi bralci. Prepričan sem, da boste v vsaki od teh zgodb našli kanček uporabne modrosti za vaše življenje in da boste s pomočjo sporočila, ki sije iz njih, tudi v svojem življenju ugledali luč na koncu predora.

Med branjem SRČNIH ZGODB boste korak za korakom spoznavali, da smo kot duše prišli na ta planet in v ta čas zato, da bi prepoznali svoj namen in svoje življenjsko poslanstvo, ter izrazili najboljši del sebe. In ne samo to – energija srca, ki je v vsakomur od nas, je tako mogočna, da smo z njeno pomočjo sposobni dobesedno prestavljati gore.

Slediti svojemu srcu, svojim srčnim željam in življenjskemu poslanstvu je včasih težko, saj moramo naprej prepoznati, kaj sploh je naše življenjsko poslanstvo in kakšne so naše srčne želje.

Bolj, ko sledimo svojim notranjim vzgibom, intuitivnim prebliskom, srčnim željam, skratka svojemu življenjskemu poslanstvu, hitreje se v našem življenju začnejo odvijati stvari v pravo smer. Vsakič, ko skrenemo s svoje življenjske poti, nas vesolje »opomni«, da ne sledimo svojemu pravemu namenu. Enkrat nas opomni nežno in ljubeče, spet drugič, ker pač nismo tako dojemljivi za njegove subtilne nagibe, pa doživimo s svojem življenju »grom in strelo«.

Naša življenja so polna zgodb o vzponih in padcih, uspehu in neuspehu, zdravju in bolezni, sreči in nesreči … Vsi ti dogodki, enkrat prijetni, drugič neprijetni, so sestavni del našega življenja. Vsi smo bili kdaj tako na dnu, kot tudi na vrhu sveta, toda tisto, kar največ šteje, je to, da kljub vsem neuspehom, porazom in zamujenim priložnostim sledimo svojemu življenjskemu poslanstvu.

Naše temeljno življenjsko poslanstvo je v tem, da navdihujemo drug drugega in si pomagamo, si podamo roke, da skupaj rastemo, se veselimo in uživamo v čisto vsakem trenutku. Da, prišli bodo tudi trenutki polni razočaranj, jeze in grenkobe – trenutki, ki bi jih najrajši za vedno izbrisali iz svojega spomina. A ravno ti trenutki poraza in neuspeha so nam pogosto največji učitelji. In občutek zmagoslavja, ko vse te dogodke presežemo in jih premagamo, je edinstven.

Ne vemo, kaj pomeni biti brez denarja, dokler se nam to ne zgodi, ne vemo, kaj pomeni biti sam, dokler ne doživimo samote, ne vemo, kaj pomeni ljubezen, dokler je ne doživimo, ne vemo, kaj je to obilje, dokler ga ne izkusimo, ne vemo, kaj je to zmaga, dokler končno enkrat ne zmagamo.

Ljudje smo rojeni zmagovalci, toda pojem, kaj pomeni biti zmagovalec, je za vsakega človeka nekaj drugega. Za nekoga pomeni biti zmagovalec to, da je ozdravel po težki bolezni, ko so mu zdravniki dejali, da ne bo mogel več hoditi, za drugega je zmaga to, da je šel preko svojih omejitev (slab vid, huda okvara sluha, težave pri sporazumevanju, hoji, gibanju …), ki mu jih je prineslo življenje.

Zmagovalci so tudi tisti, ki so srčno vztrajali, pa čeprav so jim vsi govorili, naj odnehajo, obupajo in vržejo puško v koruzo. Spet kdo drug se počuti kot zmagovalec, ko uspešno konča fakulteto, srečno zaključi svoje potovanje okoli sveta, preživi težko prometno nesrečo …

Zgodb o zmagah, uspehih, solzah navdušenja in veselja je nešteto. Vsakdo od nas ima svojo srčno zgodbo – zgodbo o uspehu in zmagi. Morda se sploh ne zavedate, da v tem trenutku morda že živite svoje življenjsko poslanstvo in sledite svojemu srcu, saj so vam drugi povedali, da to ni OK, in da bi morali početi to in to.

Trenutki, ki se jih v naših življenjih najbolj zapomnimo, so trenutki, ko smo občutili radost, veselje in srečo v srcu, ko smo nekomu na nek način pomagali, mu kaj svetovali, mu prodali kvaliteten izdelek, mu znali prisluhniti, ga vzpodbudili …

Prisluhniti svojemu srcu in našim najbolj globokim hrepenenjem, ciljem in željam je včasih težko, a če bomo vztrajali in si vztrajno prizadevali, da bi bolje spoznali same sebe, in ne več živeli zgolj po željah drugih ljudi, takrat se bodo začeli dogajati čudeži.

Naj vam bodo SRČNE ZGODBE v pomoč, pogum, navdih in oporo pri iskanju in prepoznavanju vaših srčnih želja in vašega življenjskega poslanstva.

Z ljubeznijo in z radostjo!

Robert Goreta